Két- és négylábú ügyfeleink számára többféle kiképzési formát is kidolgoztunk: így módszereink között mindenki megtalálhatja azt, ami kutyának és gazdinak a legkényelmesebb, legkifizetődőbb és leghatékonyabb.
Csoportos kiképzés - azoknak, akik jó társaságban, egymástól tanulva saját maguk szeretnék kutyájukat kiképezni
A kiképzés kis létszámú, tudásszint alapján összeállított csoportokban, tapasztalt oktató irányításával zajlik. A foglalkozások során az oktatók különféle technikákkal, módszerekkel ismertetik meg a gazdákat, akik a tanultakat a gyakorlatok végrehajtása során saját belátásuk és képességeik szerint alkalmazzák. Egy-egy óra anyaga a következő, 15-20 perces fázisokból tevődik össze:

· közömbösségi gyakorlatok (idegen emberekkel, más kutyákkal szembeni kiegyensúlyozott viselkedés kialakítása)
· engedelmességi gyakorlatok (az alapvető gyakorlatok megbízható elsajátítása és begyakorlása)
· ügyességi gyakorlatok (agility, flyball, tüzes akadály)
· őrző-védő munka (személy-és területvédelem)
A gazda szabadon dönthet, hogy az egész órán, vagy csak egyes fázisokon vesz részt kutyájával. A csoportos foglalkozások időpontjai (időjárástól függetlenül):

Hétfő, szerda, szombat, vasárnap: 9-10.30
Kedd, csütörtök, péntek: 18-19.30
Napközis foglalkozás - azoknak, akik kevés szabadidejük ellenére szeretnék, hogy kutyájuk gyorsan fejlődjön
Ez a kiképzési forma leginkább egy hagyományos iskolához hasonlítható. Reggel a gazda elhozza hozzánk kutyáját, este érte jön, mi pedig előre megbeszélt "tanterv" alapján foglalkozunk vele napközben. Az első héten csak játék, a második-harmadik héten a gyakorlatok elsajátítása, a negyedik héten a gazdával való közös gyakorlás a "tananyag". Ezzel a módszerrel a kutya egy hónap alatt éri el az alapvető engedelmességi szintet, amennyiben naponta legalább öt órát nálunk tölt. A kutya fizikai és lelki biztonságáért természetesen teljes felelősséget vállalunk; ezt, valamint a kiképzés feltételeit előzetes szerződésben rögzítjük.
Egyéni foglalkozás - azoknak, akiknek külön figyelemre és különleges, testre szabott tanácsokra van szükségük
Ezt a kiképzési formát azoknak ajánljuk, akiknek nem felelnek meg a csoportos foglalkozások időpontjai, vagy kutyájuk nem vihető közösségbe, esetleg különleges, egyedi nevelési problémára keresnek megoldást. Az egyéni órák teljesen személyközpontúak, az oktató a kutya egyéniségének leginkább megfelelő megoldásokat igyekszik a gazdával együtt kidolgozni. A tapasztalat azt mutatja, hogy már 15-20 foglalkozás látható pozitív változást hoz a kutya viselkedésében.
Bentlakásos kiképzés - azoknak, akik szeretnék, hogy kedvencükkel a legjobb szakemberek foglalkozzanak
A kiképzés ideje alatt (ez átlagosan négy hetet jelent) A kutya a gazdával előre egyeztetett módon a panzióban kerül elhelyezésre, így kiképzőink a lehető legtöbbet foglalkozhatnak vele. Az első két-három nap kivételével a tulajdonos bármikor meglátogathatja, sétáltathatja, akár haza is viheti kedvencét. A nálunk töltött időszak minden esetben néhány, a gazdával közösen lebonyolított gyakorlóórával zárul: ekkor a gazda megtanulja, hogyan használja az új vezényszavakat, mit várhat el kutyájától.


Akciók, információ | Bemutatkozunk | Kutyaiskola | Schnauzer | Bulldog | Panzió | Rendezvények | Egyéb szolgáltatások | Gazdit keresünk | Hozzánk jártak